LichaamsmassageBeenmassge

Naast voldoende lichaamsbeweging is massage een geschikt hulpmiddel om het lichaam in goede conditie te brengen of te houden. Massage verbetert de bloedcirculatie en ondersteunt de afvoer van afvalstoffen. Bovendien geeft massage vitaliteit en ontspanning. Het evenwicht tussen lichaam en geest zal sneller herstellen na een massage en het zal voelen alsof er nieuwe energie het lichaam binnenstroomt.

RugmassageHet doel van een lichaamsmassage is om op een aangename wijze volledig tot rust te komen. Het is de meest algemene vorm van massage, waarbij verschillende massagetechnieken worden toegepast. Wanneer het doel uitsluitend is om tot rust te komen en te ontspannen dan spreekt men ook van een ontspanningsmassage. Een andere variant van de lichaamsmassage is de sportmassage. Hierbij zijn de grepen steviger met het meer nadrukkelijke doel om afvalstoffen sneller uit de getrainde spieren af te voeren.

Er is keuze uit een gedeeltelijke lichaamsmassage van rug/nek of benen, deze duurt 25 minuten, of een volledige massage van 50 minuten.